-
Cuvée Grande réserve La Garelle Absolute topwijn (1 ster in de guide Hachette). Deze assemblage van 70% Syrah en 30% Grenache genoot van 12 maanden vatrijping. Deze krachtige wijn heeft baat bij een aantal jaren kelderrust (tot 12 jaar) en moet enkele uren op voorhand ontkurkt worden.
Op zijn best als stevige begeleider van rijke vleesschotels, wild en kaas.
-
Lothian Chardonnay Handgeplukt. Lichtgeel met gouden schijn. In de neus rijp steenfruit, citroenschil en ananas. In de mond rijp geel fruit en toetsen van vanille.
Subtiele aanwezigheid van hout door de 11 maanden vatrijping. Mooie zuren en een lange afdronk. Op zijn plaats bij rijke visgerechten, gevogelte, kalf en risotto.
Kan tot 7 jaar liggen en is in 2019 verkozen tot beste Zuid Afrikaanse Chardonnay.
-
Lothian Pinot Noir 100% robijnrode Pint Noir. In de neus muskus en rijpe zwarte kers met hints van kaneel en steranijs. Mooi uitgebalanceerd hout vanwege de 11 maanden vatrijping.
Zachte tannines. Mooi bij wild, lam, rood vlees en kaasschotels. Kan 10 jaar ouderen.
-
Dewaldt Heyns Pinotage Diep donkerpaarse kleur. Kreeg 20 maand vatrijping op nieuwe franse eik. In de neus en mond uitbundig zwart fruit, rode bessen en rijpe kers, gevolgd door verleidelijke kruidige en viooltjes toetsen.
Het palet is full-bodied, met zachte tannines en een lange afdronk. Pinotage met een beperkt volume geproduceerd uit kleine wijngaarden in Swartland.
Perfect bij rood vlees, lam en stoofpotjes. Kan makkelijk 7 jaar ouderen.
-
Cabernet-Sauvignon Cepas de Altura 100% Cabernet-Sauvignon. Intense, robijnrode kleur. Zachte, harmonische en fluweelzachte aromas van rijp rood fruit, peper en groene paprika met hints van vanille.
Evenwichtige en elegante smaak van rijp zwart fruit, peper en groene paprika met delicate tonen van toast en vanille. Gerijpt op Franse eik. Kan makkelijk 7 jaar mee en te combineren met rood vlees en intense kazen.
-
Syrah Cepas de Altura Heldere robijnrode kleur. Elegante, complexe en aanhoudende aromas van zwarte aarbeien, frambozen en pruimen, met hints van karamel en vanille.
Harmonische en zachte smaak van pruimen, peper en framboos, eindigend in grote harmonie met een delicate toon van toast en vanille.Genoot vatrijping op Franse eik. Lekker bij rood vlees, vederwild en stoofpotjes kan 8 jaar ouderen.
-
Vieira de Sousa LBV Robijnrood met aromas van rood en zwart fruit. Hints van verse peper en chocolade. Mooi in balans met lange afdronk.
Deze wijn van uitstekende kwaliteit komt uitsluitend voort uit het jaartal dat vermeld staat op de fles. Voor het bottelen rust de LBV gedurende vier à zes jaar in houten vaten. Deze rijpingstijd verklaart waarom de LBV sneller van kleur verandert dan de vintage. Het zijn wijnen met een intense kleur en een tanninehoudende smaak. Hun boeket verraadt de oxydatie als gevolg van de lange houtrijping.
-
Sessantanni Primitivo di Manduria DOP Deze 100% Primitivo van 60 jaar oude stokken heeft een inktzwarte kleur en een alcoholgehalte van maar liefst 14.5%. Aromas van zachte, zoete vijgen, cederhout en rijpe pruimen.
In de mond een fluwelen warmte met impressies van rijp fruit, kaneel en cacao. Kreeg 12 maanden vatrijping.
Grote wijn voor grote gelegenheden. Kan tot 12 jaar bewaren en is op zijn best bij wildgerechten, schimmelkazen of als degustatiewijn na de maaltijd. Kreeg hoogste score in Gambero rosso.
-
Roero DOCG riserva Menico Robijnrode 100% Nebbiolo. Handgeplukt. Kreeg 24 maanden vatrijping op Sloveense eik. De aroma's zijn breed en complex, etherisch, met duidelijke toetsen van kers, pruim, zoete specerijen en viooltjes.
Bij het proeven komen het dichte tannineweefsel van het druivenras, een mooie zoetheid en een opmerkelijke smaakpersistentie naar voren. Kan makkelijk 10 jaar ouderen en is top bij wild en rijke vleesgerechten.
-
Chateau Tour de Termes St. Estèphe Prachtige robijnrode assemblage van 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. Intens fruitig in de neus met noties van cassis, braam, cacao, peper en rozijnen.
In de mond framboos, braam, chocolade en licht geroosterde toetsen. Fijne, soepele tannines.
Kreeg 15 maanden vatrijping en is op zijn best bij rood vlees, lam, vederwild en kaasschotels. Kan makkelijk 15 jaar ouderen. kreeg 1 ster in de Guide Hachette.
-
Franciacorta Bonfanidi Nobilium brut Mooie strogele assemblage van 90% Chardonnay en 10% Pinot Nero met groene reflecties. De bubbels zijn fijn en persistent. Aromas gaan van hazelnoten tot citrustoetsen, witte bloemen en vanille.
In de mond evenwichtig (balans tussen alcohol, zuren en bittere componenten) en persistent met een zachte textuur.
Deze Brut is jaar op jaar een garantie voor één van de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen uit de Franciacorta.
Jong drinken als aperitief en bij lichte voorgerechten
-
Almirez 100% Tinta de Toro. Gemaakt van 50 jaar oude stokken en heeft 12 maanden vatrijping gehad. Inktzwarte kleur.
Volle, vlezige, complexe wijn met toetsen van rijp donkerrood fruit, zwarte bessen, cassis, caramel, koffie, mineralen en tabak.
Kan makkelijk 12 jaar ouderen en is op zijn best bij rood vlees, wild, lam, stoofpotjes en harde kazen.
Kreeg 94 ptn in de Penin gids. Topper!
-
Chorey Les Beaune 100% pinot Noir. Lichte soepele Bourgogne van 50 jaar oude stokken. Kreeg 1 jaar vatrijping (20% nieuwe vaten). Aromas van morillen, frambozen en zwarte thee.
Zachte tannines. Zeer elegante wijn en te combineren met verderwild, lam en kazen genre Brie. Kan 8 jaar liggen.
-
Vieira de Sousa 10 years Een Prestigieuze Porto! De Porto is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde gerenommeerde druivensoorten, gedurende jaren gerijpt in eikenhouten vaten tot een optimale rijpheid is bereikt. Dankzij dit productieproces is deze Porto een echte delicatesse met een zeldzame elegantie.
Zijn baksteenrode body, zijn aroma van walnoten en hazelnoten met in de mond noten van gedroogd fruit ( vijgen en pruimen ) en een vleugje gebrande koffie zorgt ervoor dat hij uitstekend past bij foie gras en chocoladedesserten.
-
Cava MVSA brut magnum MVSA Brut heeft een groengele nuance en een levendige sprankeling in het glas. In de neus fruitige aroma's van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel.
Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurtegraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig
ideaal als aperitief
-
Castelmaure "Cuvée N°3" Topwijn. In de neus toetsen van rijpe cassis aangevuld met fijne kruiden. Strelende tannines in de mond met hints van rijp, zwart fruit, tabak en cederhout.
Deze assemblage van 25% Carignan, 35% Grenache noir en 40% Syrah past uitstekend bij rood vlees, lichte wild en harde kaas.
Verkozen tot beste wijn uit de Languedoc en won het van wijnen die 200 zen meer kosten; Coup de cur met 2 sterren in de Hachette. Kan tot 10 jaar liggen