-
Oro de Castilla Verdejo licht strogele 100% Verdejo. Assertieve aroma’s van peer en meloen, samen met exotisch fruit als passievrucht, mango en lychee.
Sappig tropisch fruit en pitfruit komen terug in de mond en worden kruidiger na walsen.
De afdronk is impressionant. Jong drinken bij slaatjes, sushi, gegrilde vis of als aperitief.
-
Cotes du Rhone blanc Goudgele assemblage van 50% Grenache Blanc, 25% Clairette en 25% Bourboulenc. Deze klassiek witte Rhonewijn heeft een fijn boeket met subtiele bloemige tonen en aroma’s van gedroogde vruchten.
In de mond toetsen van acacia honig. Kan makkelijk 5 jaar ouderen en past mooi bij gerilde vis, gevogelte en wit vlees ( kalf ).
-
Talo Verdeca In de neus heeft deze 100% Verdeca nuances van witte bloemen en vanille. Door de houtlagering ( 3 maand ) ontdek je tevens iets van eiken hout en gebrande noten.
De smaak is vol en zeer krachtig; veel rijp wit en geel fruit aangevuld met groene kruiden, mineralen en vanille.
Past perfect bij zeevruchten, sushi en visgerechten. Kan makkelijk 3 jaar liggen.
-
Talo Nero di Troia 100% Nero di Troia. Gedurende 6 maanden gerijpt op Franse en Amerikaanse eik. In de neus een elegant boeket van viooltjes, kers en zwarte bes.
Kruidige toetsen van koriander, zwarte peper en zoethout. Complex, met stevige doch elegante tanines. De fijne zuurtjes geven deze wijn een fris elan.
Lekker bij Lasagne, pasta met rijke sauzen of ragout, rood vlees en stoofpotjes. Kan makkelijk 6 jaar liggen.
-
Pincerna oaked Sumiller 100% Prieto Pecudo van oude stokken (25% 100 jaar oud). Complexe aroma’s van rood fruit, kruiden en mineralen fijn verweven door de lichte aanwezigheid van de rijping op eiken vaten.
Karaktervol in de mond met terugkerende fruit- en kruid toetsen met een volle, rijke en rijpe mondvulling ondersteund door een frisse toets in de afdronk. Bij rood vlees, lam, stoofpotjes, rijpe kazen of gekruide gerechten. Kan makkelijk 5 jaar bewaren.
-
Abadal Alba Frisse, expressieve blend van Picapoll, Macabeo, Chardonnay en Sauvignon blanc. Heldergele kleur met groene reflecties en complexe aroma’s van jasmijn, lavendel, exotisch fruit en citrus.
Serveren als aperitief, bij salades, lichte lunch of lichte visgerechten. Jong drinken.
-
Abadal Franc Elegante blend van Cabernet-Franc, Tempranillo en Sumoll. kruidige aroma’s van munt, viooltjes, rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico.
De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel. Kreeg 4 maanden vatrijping. Lekker bij gegrilde kip, varkens- of kalfsvlees, BBQ en zachte kazen. Kan 5 jaar bewaren.
-
Saronsberg Sauvignon Blanc Lichte gele kleur met groene reflecties. Handgeplukt in de vroege ochtend. Aroma's van tropisch fruit, kruisbes en fruitsla, gevolgd door grassige accenten. Fruitig, volle body met een zeer verfrissende afdronk.
Perfect als aperitief, bij salades, visgerechten. Jong drinken tot 3 jaar na de oogst.
-
Côtes du Rhône Prachtige assemblage van 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Carignan. Stokken zijn gemiddeld 70 jaar oud.
Manueel geoogst heeft deze dieprode wijn in de neus toetsen van gekonfijt fruit en discreet hout. Soepel in de mond, fris en fruitig.
Kreeg 1* in de Guide Hachette. Kreeg lichte vatrijping en kan tot 5 jaar bewaren en is prima bij rood vlees, licht wild, kaas en stoofpotjes.
-
Cava MVSA rosado jungle edition Bij de zachte, zalmroze kleur van deze Brut Rosé hoort een al even fluwelen smaak. Gemaakt van Grenache, Trepat en Pinot Noir.
Deze sprankelende wijn is fris en fruitig. De florale hints in de neus doen denken aan aardbei, gevolgd door zachte bubbels met toetsen van rood fruit in de mond en een aangename afdronk.
-
Prosecco Ponte Villoni extra dry Deze fijne bubbel is een Extra Dry met niet te veel zuren. De wijn is lichtgeel, met een medium-body en heerlijk op elkaar afgestemde smaken van licht fruit.
Rijke mousse, het lijkt wel een ‘methode traditionelle’! Geuren van bloesem, appel en peer. Lekker als aperitief of bij nagerechten.
-
Nau Mai Sauvignon blanc Door de ondergrond van leisteen krijgen we een uiterst frisse 100% Sauvignon blanc met een uitgesproken mineraliteit. Prachtig, rijk geparfumeerd en vol finesse.
Top bij zeevruchten, schelp- en schaaldieren, zomerse slaatjes of als aperitief. Jong drinken.
-
Langhe DOC Favorita 100% Favorita. Deze druif heeft hetzelfde DNA als de Vermentino. Intens strogele kleur met groene accenten. Delicaat en zeer typerende fruitige neus, droog met een licht bittere nasmaak.
Lekker bij allerlei voorgerechten en stevige visschotels. Kan 5 jaar mee
-
Barbera d'Asti DOCG Vica 100% Barbera. Helder robijnrode kleur. Intens smaakpallet. Vol en droog. mooi bij alle soorten vleesgerechten, pasta en kaas. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Lothian Riesling 100% Riesling. Helder lichtgeel. De neus is subtiel. Hij doet denken aan dennennaalden, Kaapse kruisbes en natte fynbos met een lichte petroleumgeur.
In de mond citrus, groene appel en pompelmoes. Lekker bij Aziatische gerechten, gebakken vis en slaatjes. Kan tot 4 jaar liggen.
-
Horny Owl Chardonnay sur lie Deze 100% Chardonnay heeft een bleekgele goudkleur. In de neus gekonfijte citrus, verse appel, geel steenfruit en een tropische ananastoets.
De smaak begint met een romig zacht mondgevoel ondersteund door een goede zuurgraad. Het fruit in de neus wordt bevestigd in de mond.
Kreeg geen vatrijping maar toont een verrassende lengte en is mooi in balans. Lekker bij lichte visgerechten, sushi of als aperitief. Kan tot 5 jaar bewaren.
-
Isobel Rosé 100 % handgeplukte Mourvèdre, licht zalmroze kleur. In de neus aroma's van aardbeien, sappige watermeloen, granaatappel en cranberries.
Levendige fruitsmaken worden aangevuld met een hartig karakter, de typische vlezigheid van de Mourvèdre samen met een mooie zuurbalans, een lichte witte pepertoets in de afdronk, maakt dit tot een wijn met pit.
Kan tot 4 jaar bewaren en is op zijn best bij curry schotels, salades, koude gerechten, varkensvlees, gegrilde vis.
-
Cuvée Solstice Blanc La Garelle Blend van 90% Vermentino en 10% Ugni Blanc. In de neus aroma’s van perzik en dennenhars. In de mond abrikoos, ananas, vanille en geroosterd brood.
Deze vatgerijpte wijn past uitstekend bij visgerechten, schaaldieren en wit vlees. Ook lekker als aperitief. Mag 4 jaar liggen.
-
Viognier La Garelle Deze 100% Viognierwijn heeft een zeer expressieve neus met hints van abrikoos, perzik en litchi. In de mond aroma’s van witte perzik en muskaat. Mooie rondeur.
Kan 3 jaar bewaren. Op zijn best bij zeevruchten of bij lichte nagerechten.
-
Madeleine Chardonnay Deze 100% Chardonnay wordt gerijpt in Franse eikenhouten vaten om een uitstekende integratie van fruit en eikenhout te garanderen.
Een fris en vol, maar elegant mondgevoel met een aanhoudende afdronk van amandelen en vanille en met citrus en een vleugje perzik op de neus.
Mooi bij rijke visgerechten, gevogelte en zachte kazen. Kan 5 jaar liggen.